Introductie

Even voorstellen,

Wij zijn Ed en Brigitte en wonen heerlijk vrij buiten met ons beestenspul in het dorpje Zwingelspaan nabij Fijnaart en Klundert in de gemeente Moerdijk. Dit beestenspul bestaat momenteel uit 5 Bernards, 4 Maine Coon katten, 2 konijnen en 12 kippen en ons agapornisje Piep. Het zal inmiddels wel duidelijk zijn dat wij echte dierenliefhebbers zijn.

Wij hebben elkaar plm 10 jaar geleden leren kennen via de Duitse Herder wereld waarin wij beiden zeer actief waren. Tevens vervulde wij actief bestuursfuncties bij KGR. Rijnmond, kortom alles was Duitse Herder bij ons. Ed trainde volop met zijn reu Kenzo Esterlager waar hij VH III op heeft behaald en KKL I.

kenzo hp   Kenzo v. Esterlager

Brigitte fokte van 1997  tot 2006 Duitse Herders op haar kennelnaam v.h. Demsterwold en heeft met diverse grote kennel namen in de Duitse Herder wereld samen gewerkt. Ook zij trainde en showden actief met o.a. haar zelf gefokte reu Enzo v.h. Demsterwold VH I – KKL I

enzo hp  Enzo v.h. Demsterwold

Toen in 2009 kort na elkaar onze honden kwamen te overlijden besloten wij enige tijd zonder hond te blijven. Allebei hadden wij het gevoel dat onze toenmalige woon en werk situatie niet geschikt was om een nieuwe pup aan te schaffen. Een Duitse Herder is nl. een echte werk hond en verdient alle tijd, energie en ruimte die zijn baas hem kan geven. In Oktober 2010 kwam er gelukkig verandering in onze woonsituatie en kon Ed het niet langer zonder hond stellen. Aangezien onze werksituatie nog niet was veranderd (full time voor beiden), besloten wij dat het een rustig niet zo’n actief ras en een wat oudere hond moest worden, al snel kwamen wij uit bij de groep dogachtigen.

Na enige tijd zoeken kwamen wij in contact met een Sint Bernard fokker die wegens plaatsgebrek een teefje van 10 maanden te koop had, dit werd onze hond, Medley Me van Dogwatchers paradise. Nog steeds zijn wij Sandy en Arno dankbaar dat zij Medley aan ons wilde verkopen, zij bleek voor ons de ideale hond te zijn. De liefde voor de Sint Bernard was definitief geboren en het ras werd in ons hart gesloten.  In 2012 kwam er verandering in Brigitte haar werk situatie en kon zij van uit huis haar werk voortzetten. Toen Medley ook nog eens  over schitterende heupen en ellenbogen  beschikte en er prima uitzag begon het fokkersbloed van Brigitte weer te kriebelen en besloten wij in goed overleg met de voormalige eigenaren van Medly een nestje te fokken.  Gezondheid, karakter en exterieur heeft altijd hoog in ons vaandel gestaan en dat is dan ook de basis waarop wij besloten te gaan  fokken met het inmiddels door ons geliefde ras, de Sint Bernard. Wij fokken dan ook maar af en toe een nestje en alleen als wij de ideale partner voor onze dames kunnen vinden.

medley hp  Medley Me Dogwatchers Paradise 11mnd

Ten aanzien van onze puppy kopers zijn wij dan ook kritisch. Men moet een weloverwogen keuze maken voor de Sint Bernard en al het gekwijl en geslobber wat er bij hoort voor lief nemen. Ook moet men alle tijd, ruimte en natuurlijk de financiële middelen voor dit geweldige ras hebben. Wij maken dan ook graag van te voren kennis met de nieuwe eigenaren, zodat de aanschaf van een pup geen impuls aankoop is.

Indien u meer over onze honden wilt weten of kennis wilt komen maken bent u altijd van harte welkom. Voor het maken van een afspraak kunt u ons altijd bellen of mailen.

Brigitte Kroos – mobile 0031 6 17340424 – email: brigges@xs4all.nl